Presseklip

2020

BRUGERNE SKAL INDDRAGES MERE
I begyndelsen af året blev kommunens fritids-og kulturforvaltning bedt om at kigge nærmere på de lollandske idrætshaller, og efter ni måneder har det politiske udvalg valgt at frede samtlige haller i en toårig periode. "Nu skal der være ro omkring hallerne i de kommende to år, og det er bestemt ikke det samme, som at der skal være uro om hallerne om to år", sagde udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V).

Læs mere i Folketidende fra den 15. oktober 2020.

TINE MELDER SIG KLAR TIL KAMP
Tine Vinther Clausen melder sig som kandidat til toppen af Venstres liste. Med Henrik Høeghs udmelding om, at han ikke længere er borgmesterkandidat for Venstre, er den position nu ledig. "Mit hjerte ligger på Lolland, og her vil jeg først og fremmest tage affære," sagde Tine Vinther Clausen.

Læs mere i Folketidende fra den 10. oktober 2020.

HØEGH STOPPER I POLITIK I 2021
Han trådte ind på den kommunalpolitiske scene for otte år siden, da han stillede op som borgmesterkandidat over for Holger Schou Rasmussen (S). 
På dåbsattesten står der 1952, og han lægger ikke vægt på, at tiden er kommet til at drosle lidt ned på timetallet og drosle lidt op for tiden med børnebørnene. Derfor siger Henrik Høegh nu stop efter to perioder som viceborgmester i Lolland Kommune.

Læs mere

LOLLAND KOMMUNE SØSÆTTER NYT KULTURRÅD
Lolland Kommune inviterer til åbent møde om dannelsen af et helt nyt kulturråd. Det finder sted 24. september. "Når vi ser, hvad sportsrådet kan, vil det være fantastisk, hvis vi kan få noget af det samme. Både menneskene og idéerne er der til, at vi kan få et stærkt kulturråd", har udvalgsformand Tine Vinther Clausen tidligere udtalt.

Læs mere i Folketidende fra den 24. september 2020.

LOLLAND VIL ÅBNE INTERNATIONAL SKOLE FOR AT TILTRÆKKE VIRKSOMHEDER
Lolland rykker for alvor i forhold til byggeriet af tunnelen under Femern-bælt. Nu satser kommunen på at åbne en international skole. Det traf et enigt byråd en principbeslutning om torsdag aften. "I Venstre er vi klart for. Det er visionært og ambitiøst. Skolen kan blive et fyrtårn for fremtiden", lød det begejstret fra Tine Vinther Clausen (V).

LÆS MERE

OMRÅDET VIL BLOMSTRE OP
Hans Ole Sørensen (V) er optimistisk på sin hjemegns vegne. "Vi får nok ikke en gade i Rødby fyldt med butikker igen, men vi får en øget bosætning i området med Femern Bælt-forbindelsen som dynamo, siger den tidligere borgmester i Rødby Kommune.

Læs mere i Folketidende fra den 16. maj 2020.

VIL HAVE SOLCELLER PÅ PESTICIDFRI BORINGSAREALER
Venstre Lolland har sat kursen for sidste halvdel af byrådsperioden med fokus på grøn omstilling, sundhed og landdistriktsudvikling.

Læs mere i Folketidende fra den 14. januar 2020.

2019

DEJLIGT, AT VI RYKKER SAMMEN 
Viceborgmester Henrik Høegh glædede sig over et næsten samlet byråd i årets budgetforlig. Der blev afsat flere penge til ældreområdet. Venstre var også svært tilfreds med, at et sats på flere naturområder i kommunen kom med i aftaleteksten.

Læs mere i Folketidende fra den 30. oktober 2019.

BLÅ PARTIER VIL BEVARE DANNELUNDE SKOLE
Socialdemokraterne på Lolland foreslår, at Dannelunde Skole i Dannemare skal lukkes, men Venstre og DF mener, at det vil være at svigte lokalsamfundet.

LÆS MERE

BYRÅDSARBEJDE HAR GJORT TOBIAS BLØD I KNÆENE
Da Tobias Dinesen stillede op for Venstre til kommunalvalget i 2017, meldte den nyslåede student klart ud, at han næppe ville blive i byrådet, hvis drømmestudiet kaldte i København. På valgaftenen fik den unge mand 210 stemmer og røg i byrådet. Men Tobias faldt pladask for byrådsarbejdet, og han klarer nu både byrådsarbejdet og studierne i København.

Læse mere

SOLCELLER TILBAGE PÅ DAGSORDEN
Spørgsmålet om, hvor der må opstilles store solcelle-anlæg i Lolland Kommune, er på vej tilbage på den politiske dagsorden. Den situation fik Venstre på Lolland til at tage initiativ til et offentligt møde i aftes, og efter det bebudede Henrik Høegh, at politikerne hurtigt vil se på, om den "gamle" plan skal revideres.

LÆS MERE

VENSTRE ER STÆRKE I TROEN

Allerede fra første færd mærkedes kampgejsten ved Venstre Lollands generalforsamling, da fællessangen gjaldede ud under PH-lamperne i Bangs Have Pavillonen. Og som det hedder så smukt i sangen " Og tider skifter, og sæder mildnes", hvilket da også var, hvad formand Benny Damgaard håbede på i sin tale. "Vi har en god, harmonisk byrådsgruppe, der tager ansvar. Jeg ved godt, at vi har en stærk borgmester", sagde han.

Læs mere i Folketidende fra den 21. februar 2019.

I TVIVL OM SOLCELLEANLÆG

Venstre vil spørge borgerne til råds. Det siger Henrik Høegh om en situation, hvor Lolland Kommune har modtaget en god håndfuld ansøgninger om solcelleprojekter udenfor de områder, som kommunen ellers har udpeget til formålet for bare få måneder siden.

Læs mere i Folketidende fra den 13. februar 2019.

ØKONOMER BØR LAVE UDLIGNING

Henrik Høegh mener, at politikere skaber uretfærdig kommunal udligning, mener Henrik Høegh. "Derfor er jeg heller ikke særlig optimistisk, når udligningsreformen skal på dagsordenen igen efter det kommende folketingsvalg", udtalte han.

Læs mere i Folketidende fra den 6. februar 2019.

OPTIMISME TRODS UDFORDRINGER I LANDBRUGET 
Henrik Høegh ønsker Landbrugsnyts læsere godt nytår med dette brev, hvor han bl. a. ser optimistisk på mulighederne i digitaliseringen af landbruget, som er kommet for at blive.

Læs mere i Landbrugsnyt fra den 6. januar 2019.

2018

DELER 50 MIO. KRONER UD 
Forligspartierne Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Lokallisten Lolland er blevet enige om at dele knap 50 millioner kroner ud til en række tiltag i kommunen. Mest falder der af til ældre og sundhed samt børn og skole.

Læs mere

BUDGETFORLIG 2018: FOR FØRSTE GANG I FLERE ÅR ER LOLLAND KOMMUNE EN OVERSKUDSFORRETNING

For første gang i adskillige år er Lolland en overskudsforretning. Med forliget blev der afsat flere penge til folkeskolen, ældreområdet, til asfalt, afbetaling af gæld og en investering i udvikling af erhverv og vækst. "I Venstre er vi glade for, at vi med den forbedrede økonomi har haft mulighed for at tilgodese den kommunale service. I de fem år, jeg har været med, har vi skulle spare og spare, så det er glædeligt, at der bliver plads til forbedringer", sagde Henrik Høegh (V).

Læs mere

SOLCELLERNE ER KOMMET TIL LOLLAND FOR AT BLIVE 

Debatten har til tider været hård og virket nærmest uforsonlig, når emnet har været solceller. Men da Venstre Lolland i mandag inviterede til borgermøde, var stemning heldigvis langt fra så fjendtlig. Byrådsgruppe havde bedt om input til, i hvilken retning borgerne ser den grønne energi udvikle sig.

Læs mere

V-POLITIKER LOVER HURTIGRUTE TIL LOLLAND
En skønne dag bliver det muligt at tage en færge, der går fra Langeland til Lolland på bare 22 minutter. Det mener Venstres miljøordfører Erling Bonnesen, der ikke sætter nogen tidshorisont på indvielsen. I Venstre Lolland bakker vi op.

Læs mere

BORGERNE TAGES MED PÅ RÅD OM GRØN ENERGI
Planerne om solceller ved afkørsel 48 i Maribo blev mødt med protester, og derfor ville Venstre gerne høre borgerne om, hvordan kommunens politik for grøn energi bør være. 

Læs mere i Folketidende fra den 11. juni 2018.

LÅN TINE PÅ BIBLIOTEKET
Udvalgsformand for Kultur og Fritid var med til at udvikle en ny form for borgerinddragelse i Lolland Kommune. I foråret 2018 kunne man nemlig låne hende på biblioteket.

Læs mere

2017

FOR MIG ER FRITID DER, HVOR MAN SKABER
Efter valget i 2017 blev nyvalgte Tine Vinther Clausen udpeget som formand for Kultur- og Fritidsudvalget. "Jeg er glad, stolt og klar! Det er en ære at arbejde med et udvalg, der berører så mange mennesker", sagde Tine Vinther Clausen.

Læs mere

NYE UDVALGSFORMÆND PÅ LOLLAND

Efter valget i 2017 blev Henrik Høegh udpeget som viceborgmester, mens Tine Vinther Clausen fik posten som formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Læs mere